Asociatia Romana a Brokerilor de Credite (ARBC) este persoana juridica romana, constituita ca asociatie profesionala cu scop nelucrativ si isi desfasoara activitatea in conformitate cu statutul sau si legile romane in vigoare.

Asociatia este infiintata in baza Ordonantei nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii aprobata prin legea nr. 246/2005, autorizarea ei fiind dispusa de Judecatoria competenta. Asociatia Romana a Brokerilor de Credite este prima asociatie profesionala a companiilor de brokeraj de credite din Romania, infiintata prin unirea eforturilor mai multor brokeri de credite cu o prezenta semnificativa pe piata brokerajului de credite din Romania.

ARBC a fost creata pentru a veni in sprijinul companiilor care activeaza in acest domeniu relativ nou pentru publicul din Romania, ca urmare a necesitatii manifestate pe piata locala de a infiinta o asociatie profesionala care sa sprijine reglementarea la nivel juridic si functional a activitatii institutiilor de brokeraj de credite.

ARBC este vocea industriei de brokeraj de credite din Romania si reprezinta atat interesele celor care au profesia de broker de credite, cat si interesele clientilor care beneficiaza de aceste servicii.
Scopul principal al ARBC, este reglementarea industriei de brokeraj de credite si promovarea intereselor profesionale ale membrilor sai.

Rolul Asociatiei consta in:

  • legitimarea activitatii de broker de credite, atat in fata clientilor cat si in fata potentialilor parteneri
  • organizarea si asigurarea dialogului cu tertii – autoritatile statului, institutiile publice, organizatiile non-guvernamentale, persoanele juridice si fizice din Romania
  • respectarea eticii profesionale si concurentei loiale
  • sustinerea membrilor Asociatiei in educarea si instruirea personalului propriu
  • studierea problemelor de interes pentru brokerii de credit si informarea membrilor Asociatiei asupra acestor aspect

Membrii ARBC sunt companii de brokeraj de credite si a fost infiintata la data de 18 iunie 2008, din initiativa a 8 companii de brokeraj de credite.

Conducerea Asociatiei Romane a Brokerilor de Credite este asigurata de:

  • Adunarea Generala
  • Consiliul Director

Misiune

Asociatia Romana a Brokerilor de Credite este singura asociatie profesionala din Romania care reglementeaza activitatea instituţiilor de brokeraj de credite. Ne dorim sa aparam interesele celor care au profesia de broker de credite cât şi interesele clienţilor care beneficiază de serviciile unui broker de credite. Membri ARBC subscriu unui Cod de Etica care promoveaza integritatea, profesionalismul si confidentialitatea in relatia cu partenerii si clientii. A.R.B.C. este vocea industriei brokerajului de credite.

 

Viziteaza ARBC.ro